Magyar nyelvtanáraink

Nyomtatás

Magyar nyelvtanáraink

 

Alica

Szlovákiában születtem. Magyar anyanyelvem iránti vonzódásom már gyermekkoromban kialakult bennem. 1988-ban végeztem az ELTE Bölcseszettudományi Karán magyar-könyvtár szakon. A különböző idegen nyelveket tanulva mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogyan lehetne a magyart minél eredményesebben tanítani. 20 éve tanítok magyart mint idegen nyelvet. 2006-ban kezdtem tankönyveket írni, én írtam az iskolánkban a harmadik szinten tanított könyvet. Jelenleg az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ vizsgáztatója vagyok. Számomra a legnagyobb örömöt az jelenti, ha a tanítványaimmal magyarul tudok beszélgetni, s ha látom, hogy jól érzik magukat Magyarországon.

 

Anikó

12 éve tanítok magyart mint idegen nyelvet külföldieknek. 2003-ban diplomáztam pszichológusként, egy évvel később kaptam meg tanári diplomámat. 2001-2005-ig az InterClub Magyar Nyelviskolánál tanítottam. 2004-2011-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oktattam a külföldi hallgatókat. Ez alatt az idő alatt írtam meg kétkötetes kezdő tankönyvemet, amely jelenleg is a zenész hallgatók tananyagát képezi. Számomra a tanítás örömöt, kihívást és megújulást jelent, hiszen nincs két egyforma diák, vagy egyforma csoport.

 

 

 

Ágnes

Én vagyok az iskola alapítója. Több mint 20 éve tanítok magyart mint idegen nyelvet. Mindig friss inspirációt találok a tanításban, és mindig motivált vagyok, hogy tovább fejlődjek, és még hatékonyabb legyek. Ezért mindig szívesen készítek személyre szabott tananyagokat a magándiákjaimnak.
Én írtam a második szinten tanított nyelvkönyvünket. Emellett kisebb kiegészítő könyveket írtam mesékből és a magyar történelem eseményeiből merítve, valamint egy magyar termékekről szólót (mint pl. az Unicum, a szalámi...) Nagyon örülök, hogy ilyen kreatív és lelkes tanárcsapattal dolgozhatok együtt.

 

 

 

Boglárka

2005 óta, amióta az ELTÉ-n végeztem, tanítok magyart mint idegen nyelvet. Magántanárként dolgozom, és különböző nyelviskolákban is tanítok. Számomra rendkívül izgalmas az anyanyelvemet tanítani, mert azt hiszem, a magyar az egyik legkülönlegesebb nyelv a világon. Szeretek különböző nemzetiségű és kultúrájú emberekkel dolgozni, ettől színes lesz a munkám. A tanítás az életem.

 

 

 

 

Gabi

1986-ban szereztem magyar-történelem szakos tanári oklevelet. 1994-ben pedagógia szakos diplomát szereztem az ELTÉ-n. Több mint 20 éves tapasztalatom van a magyartanításban. Gyerekektől felnőttekig minden korosztályt tanítok. Nyitott, barátságos és türelmes vagyok. 6 évig éltem Németországban, ahol sokat tanultam az emberekről, kultúráról.

 

 

 

Judit

Lelkes nyelvtanuló vagyok, beszélek angolul, franciául, hollandul és németül. Az utóbbi öt évet Amszterdamban töltöttem, ahol megtapasztalhattam a külföldi lét nehézségeit és szépségeit. Diákjaimat sok humorral és türelemmel igyekszem nyelvtanulásukban sikerélményhez segíteni. Több mint tíz év tanítási tapasztalatait felhasználva készítettem el kezdő szintre egy nyelvkönyvet, amelyből évek óta eredményesen tanulnak nyelviskolánk diákjai.

 

 

 

Nóra

Az ELTE művészettörténet és német nyelv és irodalom szakán szereztem tanári diplomát 2001-ben. Már t anulmányaim alatt is dolgoztam mint magántanár és fordító. 12 éve tanítok magyart mint idegen nyelvet. Első diákjaim Budapesten élő német barátaim voltak, nekik köszönhetem, hogy olyan sokat megtudtam az anyanyelvem szerkezetéről, és képeztem magam a magyartanítás módszertanában. A tanítás örök tanulás számomra, nagyon inspiráló megismerni, hogyan gondolkoznak a diákok, mik a nehézségeik és kérdéseik, és hogyan segíthetek nekik megismerni a magyar nyelv logikáját (mert az első benyomás ellenére van logikája :-) Azt hiszem, nagy öröm idegen nyelvet tanulni abban az országban, ahol beszélik, mert a tananyag az utcán hever. Mindig megpróbálom összekötni a nyelvkönyvet a diákok mindennapi tapasztalatival.

 

 

Csilla

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem magyar-angol és magyar mint idegen nyelv szakon. 14 éve tanítok magyart mint idegen nyelvet. Beszélek angolul németül és olaszul. Öröm számomra a diákok nyelvi fejlődését segíteni, és a magyar kultúrát bemutatni. Közvetlen, barátságos és türelmes vagyok. Minden korosztályt tanítok a kisgyerekektől a felnőttekig. Fontosnak tartom, hogy a tanítás során kreatív, változatos és kommunikatív feladatokat használjak. Kihívást, motivációt jelent számomraa külföldi diákok magyartanításának multikulturális jellege.

 

Share